Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Το μεγάλο μυστικό του αντιδημάρχου που έφυγε πρόωρα από τη ζωή

Ένας άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός στην Πατραική κοινωνία, ο καταγόμενος από την Ιορδανία δημοτικός σύμβουλος και τέως αντιδήμαρχος αλλά και επιστήμονας (γυναικολόγος-μαιευτήρας)  Αμπετ Χασμάν απεβίωσε προχθές μετά από σύντομη μάχη με την επάρατη νόσο. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ήταν τόσο αγαπητός στην τοπική κοινωνία ώστε στις 2 τελευταίες δημοτικές εκλογικές αναμετρήσεις ήταν ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος.

Ποιο ήταν όμως το μυστικό που η προβεβλημένη αυτή προσωπικότητα κουβαλούσε για χρόνια και έγινε γνωστό μετά το θάνατό του;
Όπως λοιπόν αποκάλυψε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος κατά την διάρκεια της εκφώνησης του επικήδειου του Αμπετ Χασμάν, σε ηλικία 57 ετών ο εκλιπών αντιδήμαρχος αποφάσισε να βαπτιστεί Χριστιανός Ορθόδοξος.
Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης είπε: "Δεν το έλεγε πουθενά. Όμως μια μέρα με πλησίασε και με παρακάλεσε να τον βαπτίσω. Επέλεξε το όνομα Αλέξανδρος, όπως θα βαπτιζόταν λίγο αργότερα και ο γιος του. Τον βάφτισα στο παρεκκλήσι της Επισκοπής" είπε ο Μητροπολίτης.

Δείτε το το video που ακολουθεί με το συγκινητικό λόγο του Μητροπολίτη Πατρών:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου