Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Λαθρομετανάστευση - ζητείται ΛΥΣΗ


Ένα από τα βασικά θέματα που έχουν -αναγκαστικά- πλέον μπει στην προεκλογική ατζέντα των κομμάτων είναι κι αυτό της -λαθρο-μετανάστευσης.

Από τη μία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ φαίνεται να έχουν μία κοινή θέση: Έλεγχος και προώθηση στα διάφορα 'κέντρα υποδοχής' μέχρι νεοτέρας. Στόχος; Μα προφανώς να δοθεί έστω και προσωρινά μία εικόνα ότι η Αθήνα γίνεται ασφαλέστερη, το κέντρο αποσυμφορίζεται και γενικότερα ότι η όλη κατάσταση βελτιώνεται.
Από την άλλη η αριστερά... Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω ποια ακριβώς είναι η θέση της. Αναλύσεις επί αναλύσεων για τους ανθρώπους που 'εξαθλιωμένοι φτάνουν από τα βάθη της Ασίας στη χώρα μας', δήθεν 'ουμανιστικές' προσεγγίσεις, κατηγορίες για ακροδεξιά ιδεολογία σε όσους έχουν διαφορετική προσέγγιση και στο δια ταύτα; Η πρόταση - η λύση;

Κατά τη γνώμη μου τα πράγματα είναι πλέον ΟΡΙΑΚΑ. Γι' αυτό και πρέπει να παρθούν ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ αποφάσεις που θα αντιμετωπίζουν ριζικά το πρόβλημα. Το ότι είμαστε φιλόξενοι και 'ουμανιστές' ως λαός δεν χρειάζεται να το συζητάμε - είναι στο DNA του Έλληνα και το αποδείξαμε άλλωστε περίτρανα σε εποχές που κάποιοι άλλοι 'προοδευτικοί' λαοί πέταγαν τους λαθρομετανάστες από τα καράβια στη θάλασσα (οι γείτονες Αλβανοί έχουν ζήσει στο πετσί τους τέτοιες καταστάσεις). Όμως αυτό δε σημαίνει ότι θα μετατραπούμε στο κέντρο συγκέντρωσης όλων των μεταναστών απανταχού της γης - ή μάλλον ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε γιατί κατά τη γνώμη μου ήδη έχουμε φτάσει στο σημείο αυτό.
Και μην με ρωτήσει κάποιος ποια είναι η πρότασή μου· δεν είμαι πολιτικός - εκείνοι που ζητούν την ψήφο μας για να κυβερνήσουν είναι υποχρεωμένοι να βρουν και τις λύσεις.
Αυτό που εγώ ξέρω είναι ότι η υπάρχουσα κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Και ότι τα κέντρα υποδοχής ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου