Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Περί της Χρυσής Αυγής και των όψιμων κριτών των άλλων


Επειδή πολλά έχουν γραφεί και ειπωθεί από τη Κυριακή το βράδυ για την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο και επειδή ειλικρινά έχω βαρεθεί όλους αυτούς που ασκούν υψηλή κριτική στις επιλογές των άλλων -όποιες κι εάν είναι αυτές- αναδημοσιεύω αυτούσια την άποψη του φίλου Χ.Π. από τη σελίδα του στο Facebook - με εκφράζει σε μεγάλο βαθμό:
''Έχω βαρεθεί από το πρωί να ακούω αφ' υψηλού κριτικές από όλο τον κόσμο για το έγκλημα της παρουσίας της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο. Για το πόσο "χαζοί", "βλάκες", "ηλίθιοι" είναι αυτοί οι 400.000 άνθρωποι που έκαναν τη δεδομένη επιλογή και έβαλαν τους "Νεοναζί" στη βουλή, κριτικές που φτάνουν σε τέτοιο σημείο όπου πλέον μπορούν να χαρακτηριστούν τόσο αντιδημοκρατικές, όσο και οι πρακτικές του ίδιου του ακροδεξιού κόμματος.
Γίνομαι μάρτυρας άλλης μιάς κλασσικής νεοελληνικής συμπεριφοράς. "είστε χαζοί και ανίδεοι, και ΕΓΩ είμαι έξυπνος". Δεν είχα δει ποτέ μου κάποιον να κάνει την επομένη των εκλογών κριτική για τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που μας έφεραν (χρόνια τώρα) στον πάτο, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Δεν άκουσα καμία κριτική για το 14% που επιμένει να πιστεύει πως το ΠΑΣΟΚ είναι η λύση, για το 19% που ξαναγύρισε στη ΝΔ, για το 35% που γύρισε την πλάτη και προτίμησε να κάνει μια βουτιά... καμία. Το φαινόμενο της ένταξης της ΧΑ στο κοινοβούλιο είναι προϊόν προς σκέψη και προβληματισμό, το μπινελίκομα και οι κατάρες, εκτός του ότι δεν οδηγούν πουθενά, αποτελούν το μεγαλύτερο στρουθοκαμηλισμό που μπορεί να κάνει ένας "υγιής" και "σκεπτόμενος" ψηφοφόρος.
Ναι, η Χρυσή Αυγή με 7% στη βουλή, τι σημαίνει αυτό? Ότι 400.000 Έλληνες νοσταλγούν τον Χίτλερ ξαφνικά? και θα πρέπει να τους αποκοινωνικοποιήσουμε? Γιατί ειλικρινά αυτό εκλαμβάνω από τα γραφόμενα σε SΝ & MME.
Που θέλω να καταλήξω? αυτοί οι 400.000 άνθρωποι έκαναν μια επιλογή, είτε από ημιμάθεια, είτε από αμάθεια, είτε από νεύρα, θυμό, αλλά περισσότερο από ΑΠΟΓΝΩΣΗ. Η παρουσία της ΧΑ στη βουλή, θα πρέπει να δώσει σε κάποιους ένα μήνυμα, πολύ ισχυρό. Δεν μπορώ να κατηγορήσω ως φασίστα έναν μεσήλικα ή συνταξιούχο κάτοικο κέντρου ο οποίος τρέμει όταν κυκλοφορεί στο δρόμο... όχι, σίγουρα φασίστας δεν είναι, χαμένος και απογοητευμένος είναι βλέποντας όλα τα μεγάλα κόμματα και όλες τις παρατάξεις να προσπερνούν το θέμα της ασφάλειας του... της ζωής του. Ας βγει κάτι λοιπόν από αυτό το λάθος... χρόνος υπάρχει, λογικά θα ξαναέχουμε εκλογές σε λίγο καιρό, ίσως να μην προλάβει καν να ορκιστεί κυβέρνηση και γλιτώσουμε και το θέαμα της ορκωμοσίας...
Ας σκύψουν ΟΛΟΙ πάνω από τα προβλήματα που οδήγησαν τους συμπολίτες μας στο να δώσουν φωνή στην ακραία παράταξη, και ας πάψουμε να κάνουμε τους έξυπνους, τους διαβασμένους.... το χθεσινό αποτέλεσμα δίνει ένα μήνυμα που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο... γιατί αν δεν "δουλευτεί" σωστά στο μυαλό αυτών που παίρνουν τις αποφάσεις, μπορεί να έχει ακόμη χειρότερα αποτελέσματα στο μέλλον.............''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου