Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Για την επαναδιαπραγμάτευση χρειάζονται δύο ...


Μας έχουν τρελάνει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ και ΔΗ.ΜΑΡ. ότι θα επαναδιαπραγματευτούν το Μνημόνιο (προς το καλύτερο ελπίζω...). Εγώ όμως ξέρω ότι για να διαπραγματευθείς ή 'επαναδιαπραγματευθείς' χρειάζονται δύο μέρη - στην προκειμένη περίπτωση οι εκπρόσωποι της Ελλάδος και οι εκπρόσωποι ΔΝΤ, Ευρώπης κλπ.
Εμείς προφανώς και θέλουμε - έχουμε ρωτήσει όμως και τους άλλους;
Αντιγράφω από το newsit.gr :
"Δεν μπορούμε να επαναδιαπραγματευθούμε το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα'', δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε."Πρόκειται για ένα πρόγραμμα βοήθειας που προετοιμάσθηκε με πολύ λεπτομερειακό τρόπο και δεν μπορούμε να το επαναδιαπραγματευθούμε", τόνισε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Deutschlandfunk.

Ποιος λοιπόν είναι αυτός που εγγυάται στα ελληνικά κόμματα ότι οι ξένοι θα δεχτούν να επαναδιαπραγματευτούν; Κι εάν ο Έλληνας ψηφοφόρος καλόπιστα ψηφίσει π.χ. ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ ή ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. με στόχο την επαναδιαπραγμάτευση και κριτήριο το ποιό από αυτά τα κόμματα θα επιτύχει το καλύτερο αποτέλεσμα για τη χώρα και βρεθεί μετά τις εκλογές προ εκπλήξεως τι θα μπορεί να κάνει; Τίποτε φυσικά. Ως γνωστόν, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από το ταμείο.
Γι' αυτό ας είμαστε ως ψηφοφόροι όσο πιο προσεκτικοί γίνεται σε αυτές τις εκλογές. Τα πράγματα είναι οριακά και δυστυχώς τα Ελληνικά κόμματα φαίνεται ότι συνεχίζουν στη λογική που μας οδήγησε ως εδώ ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου