Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Εάν δεν σοβαρευτούν ΑΜΕΣΑ το αύριο είναι ζοφερό


ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ. Αυτή ακριβώς είναι η έως τώρα εικόνα στην Ελληνική πολιτική σκηνή. Μόνο που παίζουν με το μέλλον του τόπου.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συρόμενοι πλέον από τις εξελίξεις δεν έχουν άλλη επιλογή από το σχηματισμό 'οικουμενικής' (ότι κι εάν σημαίνει αυτό) κυβέρνησης. Μόνο που δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους - δεν βγαίνουν τα κουκιά. Μπορούν όμως να το κάνουν εάν προσέλθει και η ΔΗ.ΜΑΡ.
Η ΔΗ.ΜΑΡ όμως -που για να είμαστε ειλικρινείς δεν έχει και τόση απόκλιση ιδεολογικά από το ΠΑΣΟΚ- φοβάται ότι εάν κάνει το βήμα θα το πληρώσει στις επόμενες εκλογές με διαρροή ποσοστών στο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.
Και ο τελευταίος; Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ θεωρεί ότι δεν έχει κανένα λόγο να μπει σε αυτή τη διαδικασία καθώς θεωρεί ότι στις επόμενες εκλογές θα είναι πρώτο κόμμα. Για την ακρίβεια μάλλον θα τον βόλευε μία 'Οικουμενική' ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
Δεν συζητάω φυσικά για ΚΚΕ και 'Ανεξάρτητους Έλληνες'. Το μεν πρώτο έχει τις γνωστές -αναλλοίωτες στο πέρασμα των αιώνων- απόψεις και οι 'Ανεξάρτητοι'  δεν έχω καταλάβει ακριβώς ποια είναι η πρότασή τους (και δεν ελπίζω ότι θα καταλάβω ποτέ).

Και η Ελλάδα; Η Ελλάδα για άλλη μία φορά δείχνει την εικόνα της διάλυσης που έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια την Ευρώπη. Μόνο που τα περιθώρια έχουν πια στενέψει απελπιστικά. Ενώ αρχίζει να φυσάει ένας αέρας αλλαγής στην Ε.Ε. η Ελλάδα είναι ανίκανη να καρπωθεί την αλλαγή αυτή.
Δεν νομίζω ότι θα ασχοληθούν για πολύ ακόμη μαζί μας. Δεν θα χάνουν το χρόνο τους με το εάν ο Φώτης δεν θέλει να κερδίσει ο Αλέξης ή εάν ο Βαγγέλης και ο Αντώνης δεν μπορούν να συνεργαστούν. Θα συνεχίσουν χωρίς εμάς - κάτι που στην παρούσα φάση θα είναι καταστροφικό για τον τόπο ιδιαίτερα μετά από 3 χρόνια εξαντλητικών θυσιών του λαού. Κι αυτός ο λαός δεν πρόκειται να συγχωρέσει τους υπαίτιους γι' αυτά που θα βιώσει όταν η χώρα εξαθλιωμένη θα παραδοθεί βορά στα χέρια των κερδοσκόπων. Υπάρχει ακόμη χρόνος - ας σοβαρευτούν ΑΜΕΣΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου