Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Το πραγματικό μήνυμα των εκλογών


Το σχεδόν 17% που πήρε ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. στις εκλογές της Κυριακής είναι σαφές ότι δεν αποτελεί επιδοκιμασία των προτάσεών του για έξοδο από την κρίση αλλά αποδοκιμασία των πολιτικών επιλογών όσων μας οδήγησαν σε αυτή. Και αυτό θα πρέπει να το καταλάβει και ο ίδιος.
Για την ακρίβεια η ψήφος αυτή ήταν το σαφές μήνυμα του κόσμου προς την καθεστηκυία εγχώρια και διεθνή πολιτική τάξη πραγμάτων:  Ω Σ  Ε Δ Ω.

Οι περισσότεροι Έλληνες δεν έχουν τη ψευδαίσθηση ότι ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. θα μας σώσει - δεν έχουν καν τέτοιες απαιτήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα. Έχουν όμως την απαίτηση από τους Έλληνες πολιτικούς να λογικευτούν και να καταλάβουν ότι κάποια πράγματα απλά δεν γίνονται με τον τρόπο που επιχειρούν να τα κάνουν. Και να μεταφέρουν αυτό το μήνυμα με σαφήνεια και στους συναδέλφους τους στο εξωτερικό.
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που όλα τα 'καθεστωτικά' μέσα χθες προσπαθούσαν να αποδομήσουν τον Τσίπρα. Ούτε ότι οι 2 -τέως- μεγάλοι παίκτες προσπαθούσαν ''να τον βγάλουν στη σέντρα''. Ανέλαβε εσύ και θα έχεις ψήφο ανοχής ο ένας, να κάνουμε μια ουσιαστική συνάντηση (υπάρχουν και μη ουσιαστικές;) ο άλλος. Μόνο που δεν έχουν καταλάβει κάτι. Όσο κι εάν καταδείξουν την ανεπάρκεια της ΄κυβερνώσας αριστεράς' και του αρχηγού τους να γίνουν κόμμα εξουσίας δεν θα κάνουν τον κόσμο να ξεχάσει τη δική τους ανεπάρκεια.
Αν θέλουν λοιπόν να διασωθούν ένας είναι ο δρόμος. Ν' αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να απευθυνθούν με εννιαία φωνή προς την Ευρώπη και να ζητήσουν επίμονα να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στο πρόγραμμα.
Κανείς δεν σώζεται όταν του σφίγγεις περισσότερο τη θηλειά στο λαιμό. Εάν φυσικά ο στόχος σου είναι να σωθεί ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου